30 Mayıs 2014 Cuma

Münih 4. Gün: 20 Mayıs 2014

Geldik Münih'teki 4. günümüzeeee...
Bugünün programına göre önce Rezidenz'e sonra da Hayvanat Bahçesi'ne gideceğiz.

Otelden 8.40 gibi ayrılıp Metro ile Odeonplatz'a gidiyoruz. Rezidenz, yani şehir sarayı, bu durağa 300 metre uzaklıkta.  Odeonplatz durağından çıkıp rezidenz'e doğru yürürken aşağıdaki şekilde bir görüntü ile karşılacaksınız. Sağdaki sarı bina Theatinerkirche, karşısı ise Feldherrnhalle. Sağ taraf ise Rezidenz.



Biz Theatinerkirche ve Feldherrnhalle'e dışardan bakınmak sureti ile tamamlıyoruz. Zaten buraların neresi olduğunu bu satırları yazarken öğrendim :)  
İçerisi bir Münik Klasiği olarak bomboş.

Restarasyon çalışması yapıyor

Rezidenz, her gün 09.00-18.00 saatleri arasında açık. Müze, hazine ve tiyatro olmak üzere gezebilecek 3 yeri var. Biz sadece müzeye ve hazineye girdik. Tek başına müzeye ya da hazineye girerseniz 7'şer Euro, birlikte bilet alırsanız 11 Euro (Çocuklara ücretsiz) Oldukça büyük bir saray. Girişte audio guide ücretsiz. İçeriye çanta vs almıyorlar. Hatta çocuk arabasını bile onların sağladığı çocuk arabası ile değiştirmeniz gerekiyor. Ücretsiz vestiyer var. 
Sonlara doğru yine sıkılmaya başlıyoruz. Eda'nın da uyanması ile turumuzu iyice hızlandırıyoruz. Rezidenz bitince aynı girişten hazine bölümüne giriyoruz. Burası küçücük. 15 dakika sürüyor. 9.30'da girdiğimiz Rezidenz'den 11'e beş kala çıkıyoruz.

O sırada aklımıza Neues Rathaus'da saat 11'de yapılacak saat gösterisi aklımıza geliyor. Koştura koştura Marienplazt'a varıyoruz. Neyseki çan çaldıktan bir süre sonra başlıyor ve 15 dakika kadar sürüyor. Biz de yakalamış oluyoruz.
Saatte gösteri
Bunu da izledikten sonra amacımız bir outdoor mağazasını ziyaret etmek. Bunun için Isartor'a doğru ilerlerken Buraya giderken Burger King çıkıyor karşımıza. Çocuklar acıkmıştır bahanesi ile oturup hepimiz yemek yiyoruz.

Outdoor mağazasında Kano deneme alanı

Outdoor mağazasını gezdikten sonra gerisin geri Marienplatz'a doğru yürüyorüz. Viktualien Markt'ın oradan 52 numaralı Tier Park otobüse biniyoruz. Bu otobüsün son durağı bizi hayvanat bahçesine götürecek.

Münih Hayvanat Bahçesi (Tier Park) sabah 9 ile akşam 18 saatleri arasında her gün açık. Giriş 12 Euro (Çocuklar 5 Euro). Oldukça büyük bu parkta gün içinde çeşitli gösteriler düzenleniyor. 2 kapısı var. Isar kapısı ve Flamingo kapısı. Bizim bindiğimiz otobüs bizi Flamingo kapısına götürüyor. 

Eda çok mutlu oluyor içeriye girince. Ama hayvanat bahçesi konseptini anlamadı. Her hayvanın yanından ayrılırken feryat figan, yenisinin yanına gidince yeniden neşe… 


İçeride hayvanların dışında aşağıdaki gibi oyunlar oynayabileceğimiz yerler de var. Biz en sonunda bir bira bahçesine oturuyoruz, çocukları da yanındaki oyun bahçesine salıyoruz. 





Parkın kapanma saatinde bu sefer ön kapıdan çıkıyoruz. Ön kapı Isar nehrinin yakınında. 


Köprüyü geçtikten sonra Thalkirchen metro durağı var, ona binip şehir merkezine doğru giderken, karar değiştiriyoruz. Münchner Freiheit durağına kadar gidiyoruz. Niyetimiz daha önce diğer tarafından girdiğimiz Englisher Garten'a gitmek. Duraktan İngiliz Bahçesine kadar yürürken Mc Donalds görüyoruz. Çocuklar orada yiyorlar. 

Parkın içinde bir göl var, gölün kenarında ise bira bahçeleri. Oraya oturup karnımızı doyuruyoruz. Münih'lilerin ne kadar şanslı olduğu zaten değişmeyen konularımızdan. 

Englisher Garten, iş çıkışı
Bir süre sonra yeniden kalkıp yine Marienplatza gidiyoruz. Fraunkirche'nin arka tarafında bir İrlanda Pub'ı var. Orada oturuyoruz. Çocuklar yine sızıyor. Ancak o saate kadar Eda kucağımda uyuma mücadelesi verdiğinden sonrasında hiç fotoğraf yok. 

Irish pub keyifli, cider çok güzel. Ya da Eda uyuduğundan bana öyle geliyor, bilemeyeceğim. Saat 10.30'da dışarıyı kapatıyoruz diyorlar. O vakit bize de otel yolu gözüküyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder