6 Kasım 2013 Çarşamba

Barselona 5. gün: 21 Ekim 2013

Yarın dönüş günümüz, dolayısıyla bugüne Barcelona’daki son günümüz diye düşünebiliriz.  Bugünün planında Park Güell ve Nou Camp var.

Nispeten rahat bir gün. Bunların dışında da yine şehrin merkezini dolaşırız, biraz hediyelik eşya alışverişi yaparız diye düşünüyoruz.
Park Guell'e giden yolda bir duvar.
Sabah daha önce deneyip memnun kaldığımız Moka'da kahvaltımızı yaptıktan sonra metro ile Park Güell'e gidiyoruz. Metrodan inip uzun ve yokuş bir yolu yürümek zorundayız ama neyse ki yokuşlarda yürüyen merdiven var... 
Parka çıkan yürüyen merdivenler
Güell Park, tüm hediyelik eşyalarda görebileceğiniz mozaik çalışmasının nedenini anlayabileceğiniz bir yer. Meşhur kertenkele de burada yer alıyor, dünyanın en uzun bankı da...




Park'a giriş ücretsiz idi biz gittiğimizde, ama bizden sonra ücretli olmuş, şu anda 7 Euro giriş. İçerisi de oldukça enterasan, ücretsiz olsa tavsiye ederdim ama ücretli olunca siz bilirsiniz... 

Biz biraz parkta dolaşıp sonra yeniden ana girişin oraya geliyoruz. Hediyelik eşya alışverişinden sonra, aşağıya doğru iniyoruz. 

Yol üzerindeki bir cafede kahve içiyoruz. Sonraki durak Camp Nou. Metro ile Camp Nou'a gidiyoruz, biraz yürüdükten sonra Camp Nou'a ulaşıyoruz.

Müzeye giden köprü

Dışarıdaki gişelerden 23 Euro'ya biletlerimizi aldıktan sonra biletleri okutup içeriye giriyoruz. Kızı yine kangurusuna alıp içeride gezmeye başlıyoruz. Açık olduğu saatleri internet sitesinden kontrol etmenizde fayda var, çünkü maçlara ve etkinliklere göre saatler sürekli değişiyor.

İçerisi 2 aşamadan oluşuyor, müze ve experience...

Biz içeriye 12.30'da girdik, yemeğimizi de yiyerek dışarı çıkmamız 13.30 olmuş. Demek ki içerisi aslında 45 dakikalık falan bir etkinlik.


İçerinin özellikle görsel kısmını seviyorum. 

Adet olduğu üzere stadın fotoğrafını çekiyoruz. 

Girişte Audio Guide ücretsiz. 

Müze kısmında eski futbolcuların eşyaları ile kupalar var. 

Altın ayakkabı


Dışarıda güzel bir hamburgerci var, oradan bira-patates ve hamburger yedik.

Artık Barcelona'da yapmak istediğimiz her şeyi yaptık. Bundan sonrası serbest zaman :) Deniz kenarında yürüyüş yapıyoruz, La Rambla'da geziyoruz...

İlk gün gittiğimiz ve sevdiğimiz Tapa Tapa’ya gidip yeniden sangria içiyoruz.

Güzel havada çimlere yayılmış Barcelonalılar

Liman


Köprü belli saatlerde yatların geçmesi için açılıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder