6 Temmuz 2011 Çarşamba

Londra 2. gün : 19 Mayıs (2.Kısım)

Buckingham kısmı iptal olunca (bkz:önceki post) biz programın önüne geçmiş olduk. Bu arada ilk posttan beri bir program lafı ediyorum ama henüz onu göstermedim. Aşağıda bir fotoğrafını bulabilirsiniz. Bir ara becerebilirsem programı dosya olarak da paylaşacağım. Programın üzerindekiler ise Türkiye'den götürdüğüm ceviz ve kuru kayısılar. Ara öğünüm :)


Programın önüne geçince karşımıza çıkan bir müzeye girelim dedik. Guards Museum.

Biz girdik ve sanırım en fazla 15 dakika içinde çıktık. Hem büyük değil, hem de ilgimizi çekmedi. Ulusal tarihi ile ilgiliyseniz, eskiden bu adamlar ne giyermiş derseniz, ne bileyim nerelerde savaşmışlar, ne kahramanlarmış falan derseniz ilgilenebilirsiniz. Giriş 4 Pound. Ama London Pass ile ücretsiz.


Bu müze St. James Park'ın karşısında, buraya girmektense parkta vakit geçirmek daha anlamlı olabilir. Buradan yine yürüyerek Westminster Abbey'e gittik. Prensin nikahı biz gitmeden 15 gün önce olduğu için burası benim gözümde belediye nikah sarayı gibi olsa da aslında haşmetli bir katedral.



Giriş 16 Pound, ama London Pass ile ücretsiz. Biz içerde 1 saat geçirmişiz. Açıkcası her şeyi ıncık cıncık incelemedik, gezmedik... Ama yine de ben bu sürenin yeterli olacağını düşünüyorum. İlgili birileri yarım günü de geçirir burda, ama ne gerek var di mi? (Aklıma geldi, bundan sonra bu kısımlara en yakın durakları da ekleyeyim.) Buraya en yakın durak Westminster (şaşırtıcı değil mi :))

Buradan çıkınca artık yemek zamanı olduğuna kanaat getiriyoruz. Yemek için vakit harcamak istemediğimizden Westminster Bridge'e (o sırada Big Ben ve Parlimento binasını da aradan çıkarıp) gidip oradaki Tesco'dan yine sandviç alıyoruz. Aslında bu en ekonomik ve hızlı yöntem. Karasular ayaklara doğru ilerlediği için bir çimenliğe çöküp hemen oracıkta azıklarımızı yiyoruz.

Bundan sonra programımızda Tekne turu var. Tekne turu aslında bizim için hem bir ulaşım aracı, hem de gezme aktivitesi. Biz Westminster Pier'dan biniyoruz. Hemen Westminster Bridge'ın orada.


Tekne turu yukarıdaki fotoğraftaki uzakta duran tekneler ile yapılıyor. Normalde tek yön (Tower'a kadar) 8,5 Pound sanırım ama güzel haber London Pass geçiyor. Giderken London Eye durağına da uğruyor ki aslında burası nehrin karşı kıyısı, dolayısı ile orada inmek anlamsız ama nehrin o tarafında olanlar oradan binebilirler pek tabi.. Saatleri sezona göre değişiyormuş, web sitesinden kontrol etmekte fayda var, yarım saatte bir kalkıyor. Biz saatlerini bildiğimiz için hiç beklemedik, iyi oldu. Yolculuk ise yarım saat- 40 dakika kadar sürüyor.

Biz Tower of London'a geldiğimizde tekneden indik. Hemen içeriye girdik. Bundan sonrasını da ayrı bir postta anlatayım bari...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder