10 Ocak 2013 Perşembe

Roma'ya gitmeden önce

En erken aldığımız uçak bileti Roma'nınki oldu sanırım. Aralık ayında gideceğimiz seyahat için taaa Nisan ayında biletlerimizi aldık. Aman yok, bir daha binmem Pegasus'a dedikten sonra Nisan ayındaki Pegasus kampanyasına dayanamadık. 2 kişi İstanbul-Roma gidiş dönüş biletlerimizi 350 TL civarında bir paraya aldık. Ankara -İstanbul bağlantısını ise yine 130 TL'e hallettik. Yaklaşık 500 liraya biletlerimiz tamamdı.

Pegasus genelde öğlen uçuyor, Ankara'dan gideceğimizi de düşünerek bu saatler bizim için makul oluyor. Sabah 7'de evden çıktık. Oranın saati ile 13.20'de Roma'daydık. Dönüşte ise uçağımız 14.40'daydı. Otelden 11.30'da çıktık.

Oteli ise daha geç aldık. Bu sefer Orbitz yerine booking.com kullandık. Nisan ayında uçak biletlerini alırken bilemeyeceğimiz bir şeyi biliyorduk artık, ben seyahat tarihinde  7 aylık hamile olacaktım! O nedenle ücretsiz iade yapabileceğimiz bir otel arıyorduk. Uzun uzun inceledikten sonra IQ otele karar verdik. Booking.com puanı 8.9'du. Yeri iyiydi (Termini bölgesine ve ana güzergahlara yakın, opera binasının karşısında). Modern ve yeni görünüyordu. Fiyatı da normaldi. 2 kişi kahvaltı hariç ve iade garantisi ile 1100 TL'e aldık (yanlış hatırlamıyorsam 460 Euro) Roma'da oteller ayrıca vergi alıyorlar. gecelik kişi başı 3 Euro. Bunu bazı oteller nakit alıyormuş ama bizimki kredi kartıyla aldı. Kahvaltıya ise kişibaşı 10 Euro verdik ve son derece başarılı bir kahvaltıydı. Otelden çok memnun kaldık. Tavsiye ederim.

Beraber gittiğimiz ablamlar ilk gece Venedik'e gitmeye karar verdiler. Ben uzun yolu göze alamadım hamilelik durumundan ötürü. En azından ilk gece otelde dinlenmek istedim. O yüzden biz de gittiğimizin ertesi günü Floransa'ya gitmeye karar verdik. Böylece ablamlarla onların Venedik bizim Floransa turumuz sonrası yine Roma'da buluşabilecektik.

Floransa için tren biletini http://www.trenitalia.com/ 'dan aldık. 2 Aralık için bileti 18 Eylül'de almışız. Tabii ucuz olması için. Gidişi kişi başı 9 Euro, dönüşü kişi başı 19 Euro'ya almışız. Termini-havalaanı arasında çalışan tren biletinin bile 14 Euro olduğunu düşünürsek bu gayet iyi bir ücret. Yol 1,5 saat sürüyor, tren oldukça konforlu.

Son hazırlığımız ise vize oldu. İtalya vizeleri idata aracılığı ile veriliyor. Klasik vize süreci. Biz sabah 8.30 gibi gittik, 4 kişi 40 dakika sonra falan işimiz bitmişti. Randevu yok, sıra numarası ile. Tabi bizim kışın gittiğimiz göz ardı edilmesin. Yüksek sezonda uzun sıralar olabilir. Yaklaşık 1 hafta sonra 6 aylık çok girişli vizelerimizi aldık.

Bunların dışında ön hazırlık olarak bol bol internet kullandık. Roma Gezi rehberi başta olmak üzere tüm bloglar çok yardımcı oldu. Ve tabi google maps.

Biz 4 gece olarak planlama yaptık. 5 gün oradaydık ama uçağımız öğlen indi, öğlen kalktı. Saat bazında bakarsak tam 4 gün geçirmiş olduk. Bu günlerden birini Floransa'da geçirdik. Hem Roma hem Floransa için bu süreler gayet yeterli oldu. Ancak biz çok müze vs gezmedik. Yine de iyi bir tempoda bu şekilde bir seyahatin yeterli olacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder